Магазини часто продають неякісний та протермінований холодний десерт. Найбільше ж морозива вживають у Новій Зеландії, де кожен мешканець вживає на рік по 26 кілограмів, трохи менше їдять американці та австралійці – 24 та 17 кг на людину відповідно.
Історія створення морозива бере свій початок у стародавньому Китаї. Тоді воно мало нагадувало сучасне, адже подавали його як десерт із льоду та шматочків фруктів. Рецепт цього смаколика був засекречений майже 4000 тисячі років, нині ж його можна купити будь-де.
За словами експертів, неправильно обраний десерт може зашкодити здоров‘ю. У справжньому морозиві мають бути такі інгредієнти, як молоко, вершки, масло та цукор. Але виробники морозива часто замінюють їх більш дешевими і шкідливими складниками, зокрема, пальмовою олією, та додають велику кількість стабілізаторів, емульгаторів і барвників, небезпечних для нашого здоров’я. Тож, перед тим як купувати морозиво – уважно прочитайте його склад.
До того ж іноді у супермаркетах продають протерміноване морозиво.
“Потрібно бути уважним, тому що саме в сезон дуже багато протермінованої неякісної продукції, адже магазини не встигли розпродати морозиво ще з минулого літа. Такої продукції дуже багато. Ми знаходили протерміновану продукцію на один рік, на два роки навіть. Тому треба бути уважним, дивитися на дату виготовлення і термін придатності”, – розповів заступник директора Союзу споживачів України Михайло Шарков.
Окрім цього експерт радить не купувати морозиво неправильної форми, адже, ймовірно, були порушені певні правила зберігання.
Купуючи морозиво на вулиці, обов’язково слід звернути увагу на наявність рукавичок у продавця, щоб не отримати разом із десертом неприємний бонус – інфекційні захворювання.
Джерело: 1+1